پروژه کارآفرینی خدمات مسافرتی و جهانگردی

دسته بندي : کارآفرینی » خدماتی و آموزشی
پروژه کارآفريني خدمات مسافرتي و جهانگردي در 42 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

گردشگري، سياحت يا توريسم به طور کلي به عنوان مسافرت تفريحي در نظر گرفته مي‌شود. هر چند که در سال‌هاي اخير شامل هرگونه مسافرتي مي‌شود که شخص به واسطه آن از محيط کار يا زندگي خود خارج شود. به کسي که گردشگري مي‌کند گردشگر، سياح يا توريست گفته مي‌شود.

واژه گردشگر از زماني پديد آمد که افراد طبقه متوسط اقدام به مسافرت کردن نمودند. از زماني که مردم توانايي مالي بيشتري پيدا کردند و عمرشان طولاني‌تر شد، اين امر ممکن شد.

اغلب گردشگرها بيش از هر چيز به آب و هوا، فرهنگ يا طبيعت مقصد خود علاقمند هستند. ثروتمندان هميشه به مناطق دوردست سفر کرده‌اند، البته نه به صورت اتفاقي، بلکه در نهايت به يک منظور خاص: براي ديدن ساختمان‌هاي معروف و آثار هنري، آموختن زبان‌هاي جديد و چشيدن غذاهاي متفاوت.

گردشگري سازمان‌يافته امروزه يک صنعت بسيار مهم در تمام جهان است.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

دفتر خدمات مسافرتي و جهانگردي



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

گردشگري از اواخر قرن بيستم يکي از بخش هاي مهم فعاليت هاي اقتصادي شده است و تمامي نشانه ها حاکي از آن است که در سال هاي آتي نيز به اين رشد ادامه خواهد داد (گزارش دفتر توسعه سازمان ملل 2003). امروزه گردشگري جهاني صنعتي است که هر ساله صدها ميليون نفر را در حوزه بين المللي در سال 2005 هشتصدوپنج ميليون نفر بوده است (که تقريباً 12% جمعيت جهان است). اين تعداد گردشگر درآمدي بالغ بر 600 ميليارد دلار ايجاد نموده اند که در مجموع باعث گرديده است اين صنعت بالاترين نرخ رشد را در ميان ساير صنايع داشته باشد و سهم بسيار مهمي را از توليد ناخالص ملي (GNP) کشو.ر ها را به خود اختصاص دهد. با توجه به اين دلايل مشخص است که اين طرح از توجيه اقتصادي بالايي برخوردار است، که سبب شد من اين طرح را انتخاب نمايم.









1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

خدمات گردشگري از دو جهت براي جامعه مفيداست:
1- افزايش در آمد

وقتي جهانگردان به کشوري وارد مي‌شوندالزاماً بايد هزينه‌هايي را در ان کشور بپردازند مثل هزينه غذا و هزينه محل اقامت و هتل ومهمانخانه، هزينه تفريحات، هزينه حمل و نقل، هزينه گشتها، تورها، و همچنين پولي که بابت خريد سوغاتي و کالاي بومي کشور ميزبان مي‌پردازند و هزينه ورود به موزه يا مکان ديدني اين هزينه‌ها از طريق ارزي که وارد کشور ميزبان مي‌کنند باعث رونق اقتصادي کشور ميزبان مي‌شوند به جهان گردان صادرات نامرئي هم مي‌گويند.

2- ايجاد شغل

با توسعه فعاليتهاي جهانگردي زمينه براي ايجاد اشتغال فراهم مي‌شود و اين امر براي کشورهايي که با جمعيت جوان و متقاضي روبه رو هستند بسيار مفيد است از هر ده نفر گردشگر که وارد کشور ميزبان مي‌شود يک فرصت شغلي ايجاد مي‌گردد



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 11 نفر ميباشد .

تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

تاريخچه

لغت گردشگري(tourism)از کلمه tour به معناي گشتن اخذ شده که ريشه در لغت لاتين turns به معناي دور زدن، رفت و برگشت بين مبدا و مقصد و رخش دارد که از يوناني به اسپانيايي و فرانسه و در نهايت به انگليسي راه يافته‌است.

افراد ثروتمند معمولاً به اقصي نقاط جهان سفر مي‌کنند تا شاهکارهاي هنري را ببينند، زبان‌هاي جديد بياموزند، با فرهنگ‌هاي جديد آشنا شوند و يا با غذاهاي ديگر کشورها آشنا شوند.

اصطلاحات «توريسم» و «توريست» اولين بار در سال 1937 توسط جامعه ملل مورد استفاده قرار گرفتند. گردشگري به سفر به خارج از کشور و با مدت زمان بيش از ?? ساعت اطلاق مي‌شود.


قبل از قرن بيستم

تاريخچه گردشگري در اروپا به سفرهاي زائران قرون وسطي بر مي‌گردد. زائران کليساي اعظم کانتربوري در انگلستان مسافرت خود را مسافرتي مذهبي دانسته و آن را تجربه‌اي در روز تعطيل خود تلقي مي‌کردند. زائران فعاليت‌هايي را آغاز کردند که هنوز هم آنها را مي‌توان مشاهده کرد، مثلاً: سوغاتي آوردن از سفر، باز کردن حساب‌هاي اعتباري در بانک‌هاي خارجي (که در قرون وسطي شبکه‌هاي بين‌المللي يهوديان و لمباردها موسس آن بودند) و استفاده از اشکال مختلف حمل و نقل (مانند استفاده زائران مقبره سانتياگو و کومپستلا از کشتي‌هاي شراب انگليسي در قرون وسطي که شراب را به بندر ويگو اسپانيا منتقل مي‌کردند). هنوز زائران در صنعت گردشگري جايگاه مهمي دارند.البته اشکال سکولار آن نيز شکل گرفته‌اند که مي‌توان از بازديد از مقبره جيم موريسون درگورستان پرلاشز نام برد.

در طي قرن شانزدهم در انگلستان برگزاري تورهاي بزرگ تفريحي کاملا مرسوم بود. پسران نجيب‌زادگان و اشراف را براي کسب تجربه به تورهاي دور اروپا اعزام مي‌کردند. قرن هيجدهم عصر طلايي تورهاي بزرگ بود. در شرق و به ويژه بين مسلمانان گردشگري زيارتي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است و مسلمانان از صدر اسلام به سفر حج مي‌رفتند


گردشگر درماني

گردشگر درماني هم هميشه وجود داشته ولي تا قبل از قرن هيجدهم اهميت چنداني براي آن قائل نبودند در انگلستان اين بخش به شهرهاي داراي چشمه‌هاي آب گرم اختصاص داشت و عموما مناطقي که آب‌هاي معدني داشتند براي درمان امراض مختلف از بيماري‌هاي روده‌اي گرفته تا کبدي و برونشيت مورد توجه قرار مي‌گرفتند.
گردشگري تفريحي

سفر تفريحي از ابداعات انگلستان بود و ريشه در عوامل جامعه فروشي داشت. بريتانيا نخستين کشوراروپايي بود که انقلاب صنعتي را آغاز نمود و جامعه صنعتي نخستين جامعه‌اي بود که فرصت تفريح را براي تعداد روز افزوني از مردم فراهم مي‌آورد. در شروع کار اين تفريحات براي طبقه کارگري ممکن نبود بلکه صاحبان ماشين توليد مالکين کارخانجات و تجارو اقتصاد مدارها از اين فرصت بهره مند بودند. بدين ترتيب طبقه متوسط هم پديد آمد.

در نامگذاري بسياري از اين مناطق ردپايش از اصل و ريشه بريتانيايي ديده مي‌شود. مثلا در نيس که اولين مرکز تفريحي ايام تعطيلات در فرانسه بود مراسم ويژه‌اي به نام پرومناد دزانگلي برگزار مي‌شود. در بسياري از ديگر ايام تاريخي قاره اروپا و حتي نامگذاري هتل‌هاي قصرگونه نيز اين قاعده مستثني نيستند و نامهايي چون هتل بريستول ، کارلتون و مجستيک جملگي نشان از تاثير گذاري‌هاي مشتريهاي انگليسي دارند.



گردشگري زمستاني

نخستين تور ورزشي زمستاني براي ايام تعطيل يا تعطيلات زمستاني در سال 1903 عازم آولبودن شد که آن هم در سوئيس بود. ورزش سازماندهي شده در بريتانيا پيش از رسيدن به کشورهاي ديگر به رونق رسيده بود. واژگان ورزش شاهد اين مدعا هستند از جمله: راگبي ]] فوتبال و بکس که تماما ريشه انگليسي دارند حتي تنيس که يک ورزش اصيل فرانسوي است از سوي بريتانيايي‌ها جنبه رسمي پيدا کرد و قانونمند شد و حتي اولين ميزباني رقابتهاي قهرماني در قرن نوزدهم را عهده دار شد (درويمبلي) ورزشهاي زمستاني پاسخ طبيعي به نياز کلاس خاصي به تفريح درسردترين فصل سال بود.
مسافرت دسته جمعي

مسافرت دسته جمعي تا دو شرط تامين نشود به فعليت در نمي‌آيد.

پيشرفت در تکنولوژي که حمل و نقل جمع زيادي را ممکن مي‌سازد. بدون اينکه نيار به فضا و زمان زيادي داشته باشد تا به مراکز تفريحي برسند.

عده بيشتري شروع به استفاده از اوقات فراغت نمايند.



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه احداث دفتر خدمات مسافرتي و جهانگردي

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز احداث دفتر خدمات مسافرتي و جهانگردي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش گردشگري نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » خدماتی و آموزشی

تعداد مشاهده: 1614 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:466 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: